Met een strak design voor je website ben je er nog niet

Je kunt als bedrijf, vereniging of stichting eigenlijk niet meer zonder website. Maar als je voor veel geld een website hebt laten maken dan ben je er nog niet. Want een website die er prachtig uitziet maar die nauwelijks wordt bezocht is zonde van de investering. Je kunt het aantal bezoekers van je website flink laten groeien door er teksten op te plaatsen die niet alleen bezoekers aanspreken maar die er ook voor zorgen dat je beter wordt gevonden door Google en andere zoekmachines. Want als je website ook wat oplevert dan verdien je de investering uiteindelijk vanzelf terug.

Kies voor een design dat past bij wat je wilt uitdragen

Het kiezen van een ontwerp voor je website is iets waar je zeker even oer moet nadenken. Het is nogal een verschil of je een site wilt voor jongeren of voor senioren, voor sportieve hippe 30-ers of voor senioren. Een schreeuwerig design kan prima als je kleding voor tieners verkoopt. Als je een makelaarskantoor hebt dan is het toch echt verstandiger om voor een wat bezadigder uiterlijk van je website te kiezen.  Datzelfde geldt voor de tone of voice. Maak vooraf de keuze of je je bezoekers met u of met je wilt aanspreken. En ook dan zijn er nog verschillen in stijl mogelijk.

Maak je website populair met goede teksten

Je kunt je website populair maken met goede teksten. Zorg dat je een duidelijke boodschap hebt en dat je die overtuigend uitdraagt. Daarnaast is het belangrijk dat je de goede zoekwoorden gebruikt. Want Google scant je website en zal nagaan of er populaire zoekwoorden worden gebruikt die vaak door zoekers op het internet worden gebruikt. Als jouw website de juiste zoekwoorden bevat is de kans groot dat deze hoog in de zoekresultaten van Google en zijn collega’s belandt. En hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe meer kans op bezoekers van je website. Een tekstbureau kan je helpen met het schrijven van goed scorende teksten.

Een bezoeker is nog geen klant

Als je iemand ertoe hebt bewogen om je site te bezoeken dan ben je er nog niet. Want je wilt dat hij ook een klant wordt, een aankoop doet of een offerte aanvraagt. Zorg er daarom voor dat je bezoeker snel kan vinden wat hij zoekt. Iemand moet in 3 kliks vinden wat hij zoekt, anders haakt hij af heeft onderzoek aangetoond. Test je website dus of je aan deze voorwaarde voldoet. Als je de teksten voor je website door een tekstbureau (bijvoorbeeld De Contentbank) laat schrijven kunnen zij rekening houden met voor jouw doel populaire zoekwoorden.

Add a Comment

Your email address will not be published.