Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

De mooiste website op het wereldwijde web heeft geen enkele functie wanneer niemand deze pagina kan vinden. Alleen de grootste bedrijven en merken kunnen op slechts naamsbekendheid scoren, en zelfs deze organisaties besteden veel aandacht aan de vindbaarheid online. SEO ofwel zoekmachine optimalisatie behoort tot de voornaamste aspecten bij het ontwerpen van een succesvolle website. Wat is SEO en waarom in het van belang in een online marketing strategie?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in de Nederlandse taal spreken we doorgaans van zoekmachine optimalisatie. Een website wordt dusdanig ingericht dat zoekmachines zoals Google en Bing hier een prominente positie aan geven op basis van de zoekterm die iemand ingeeft. Een website die niet geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines zal minder goed vindbaar zijn en daarmee mogelijke klanten mislopen.

Kun je zoekmachine optimalisatie zelf doen?

Een aantal aspecten van SEO zijn zeker zelf uit te voeren, vaak betreft het voor de hand liggende zaken als blog teksten schrijven of meer afbeeldingen gebruiken. Toch kan er stiekem veel tijd in gaan zitten. Met zoekmachine optimalisatie en SEO door Jakency kun je deze werkzaamheden uitbesteden, zodat je zelf tijd overhoudt voor andere zaken. Want als de bezoekers komen is er volop werk aan de winkel! Dus ja, je kunt het zelf doen maar in de meeste gevallen is dat niet de beste optie.

Add a Comment

Your email address will not be published.