De risico’s van het internet

Iedereen heeft tegenwoordig internet, en we kunnen niet zonder. Internet is fijn iedereen houd ervan, omdat je er praktisch alles mee kan. Het is echter niet alleen maar fijn en geweldig het brengt namelijk een hoop risico’s met zich mee. Maar wees niet bang want in dit artikel bespreken we de grootste risico’s en hoe je je kunt beveiligen zodat je niet al je gegevens kwijt raakt aan onbekende en zodat je computer fatsoenlijk blijft werken.

Phishing

Een van de grootste en bekendste risico’s van het internet is phishing. Phishing is een bepaalde manier voor mensen om je gegevens te stelen, dit wordt voornamelijk gedaan om de inlog gegevens van je bank te bemachtigen. Phishing wordt doormiddel van een simpele mail gedaan, in deze mail wordt beweert dat ze van de bank zijn en dat ze een nieuwe ontwikkeling hebben of dat je er verandering zijn aangebracht en vragen ze om in te logen via een link via een link die ze meesturen, via deze link kom je op een neppe pagina die er uitziet als de echte dit is echter niet het geval. Zodra je inlogt hebben ze je inlog gegevens en kunnen ze je rekening leeg plunderen. Tegenwoordig worden deze mails vaak gefilterd door je e-mail provider maar je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Je kunt zien of de site veilig door het slotje in de URL balk.

Phishing kan ook gedaan worden via een open wifi netwerk. Mensen kunnen dan makkelijk je computer in komen en alles stelen. Dit kun je makkelijk tegengaan door gebruik te maken van een VPN. Via Vpndiensten.nl kun je makkelijk en snel een VPN aanvragen.

Virussen

Het grootste risico van internet die rond lurkt zijn virussen. Deze kun je heel makkelijk op je computer krijgen. En kunnen heel wat schade aanrichten. Gelukkig bestaan er een hoop goede anivirussen.

Add a Comment

Your email address will not be published.