Tips voor het maken van de ideale webshop

Het maken van een perfecte webshop gaat niet over één nacht ijs, Rome is immers ook niet in één dag gebouwd. Zeker als je van het bouwen van een webshop zoveel verstand hebt als een koe van saffraan eten, neem dan onze tips ten harte! In dit artikel geven we enkele eenvoudige tips waardoor je met relatief weinig inspanningen al snel resultaat kunt boeken.

Gebruiksvriendelijkheid

Om een hoge conversie te realiseren, dien je een gebruiksvriendelijke shop te ontwikkelen. Je mag de bezoeker van de site geen reden geven om weg te klikken. Houd het daarom simpel en maak er geen speurtocht van voor de bezoeker. Maak gebruik van duidelijke categorie pagina’s en breng structuur aan. Structuur aanbrengen kan je doen in de vorm van breadcrumbs. Dit geeft de route aan die de bezoeker aflegt, waardoor de bezoeker niet ‘verdwaalt’ op de site. Daarnaast heeft het toepassen hiervan ook een positieve invloed op de Google rankings, zeker de moeite waard dus!

Probeer het uit

Er is geen één concept dat helemaal goed of fout is. Om te ontdekken wat voor jouw site werkt, moet je vooral dingen gaan proberen. Zo kun je twee a drie versies maken van een site en elk concept een maand lang proberen. Analyseer wat wel en niet werkt en borduur daarop verder.

Snelheid

Een grote frustratie van bezoekers is het niet snel laden van een pagina. Dit is dan ook de voornaamste reden om een site weg te klikken. Daarom is het zeker de meoite waard om hier aandacht aan te besteden. Er zijn verschillende manier om een site sneller te maken. Wanneer je een webshop hebt, dan zal je hoogstwaarschijnlijk plaatjes hebben van de desbetreffende producten. Echter zijn dit relatief grote bestanden, wat ten kosten gaat van de snelheid. Om een pagina toch snel te kunnen laten laden, kun je deze bestanden comprimeren. Hier bestaan diverse programma’s voor.

Bron: BigBridge.nl

Add a Comment

Your email address will not be published.