Veel voorkomende lichamelijke klachten van kantoorpersoneel

Kantoorpersoneel beweegt weinig en vaak bestaat hun werk uit eentonige handelingen. Hierdoor kunnen er op den duur lichamelijk klachten ontstaan. Wat zijn veel voorkomende lichamelijke klachten van kantoorpersoneel en wat kun je ertegen doen?

Polsklachten door RSI


RSI wordt vaak veroorzaakt door een slecht opgestelde toetsenbord en een verkeerde muis. RSI staat ook wel bekend als een muisarm. Om polsklachten te voorkomen kun je gebruik maken van speciale muizen die overbelasting van de polsen en armen voorkomen. Het is verstandig om een ergonomische muis van Bakkerelkhuizen.nl aan te schaffen. Er is een groot aanbod aan verschillende ergonomische muizen. Deze muizen zijn onmisbaar bij het creëren van een gezonde werkplek.

Schouderklachten

Mensen die aan een bureau werken, kunnen pijn in de schouders krijgen door een tafel dat te hoog is afgesteld. Door de hoogte van de tafel worden de schouders opgetrokken. Dit zorgt voor extra druk op de spieren van de schouders. Na een lange werkdruk zullen de schouders erg pijnlijk aanvoelen. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat de tafels op kantoor goed afgesteld worden.

Nekklachten

Als je achter een computer zit, beweeg jij je nek haast niet. Het grootste gedeelte van de dag kijk je één kant op: naar het scherm. De spieren van de nek worden nog erger belast wanneer een monitor niet juist is afgesteld. Hierdoor worden de spieren namelijk aangespannen. Zorg er daarom voor dat je monitor juist is afgesteld en dat je erop let dat je steeds beweegt om nekklachten te voorkomen.

Vermoeide ogen

Na een lange werkdag zullen je ogen vermoeid aanvoelen. De hele dag staren naar een monitor doet niks goeds voor je ogen. Om oogklachten te voorkomen is het relevant dat je regelmatig even stopt met het staren naar je monitor en je ogen even rusttijd geeft.

Add a Comment

Your email address will not be published.