Webdesign

 

Nadat je bent ingeschreven bij de KVK mag je officieel spreken van een eigen bedrijf.
Dan wordt het ook tijd om een website te laten ontwikkelen.
Je hebt bijvoorbeeld gezocht naar een webdesign bureau in Amsterdam en je komt bij de geschikte kandidaat om jouw website te laten maken.

Maar wat kunnen ze voor je betekenen?

Het werk van een webdesigner

WebDesign-Artisteer

Je begint natuurlijk met het vertellen wat de naam van het bedrijf is, wat je uit wilt stralen en waar het bedrijf voor staat.
Het webdesignbureau creëert dan een beeld dat bij uw bedrijf past.
Ze kunnen een logo ontwikkelen voor je als je die nog niet hebt.
Er wordt ook een hele huisstijl om je bedrijf heen gemaakt.
Bij sommige webdesign bureaus kan je ook zelf een ontwerp aanleveren voor de lay-out van de website als je wilt dat hun dat doen, prima het is hun vak !

Kleur en typografie

Er wordt echt gekeken wat er bij je bedrijf past en wat niet.
Elk bedrijf heeft zijn eigen identiteit en daarbij past weer een bepaalde kleur of typografie voor de website.
Later kan je ook je online identiteit laten omzetten naar een offline identiteit.
Dat kan je dan gebruiken voor briefpapier of bedrijfskleding.
Dit is altijd te bespreken met het webdesign bureau

Maak een bewuste keuze

Als je van te voren al weet dat niet alleen komt voor een nieuw design voor de website maar ook een nieuwe website wilt laten bouwen dan ben je natuurlijk bij een webdesign bureau aan het juiste adres.
Het is slim om eerst op internet te zoeken naar webdesign bureaus en deze met elkaar te vergelijken en vooral te kijken welke werken ze al hebben gemaakt en of het er professioneel uitziet.
De grote van een webdesign bureau is ook wel van belang en dan heb ik het niet over de grote van het kantoor pand maar over de grote van het aantal werknemers.
Elke werknemer heeft meestal een eigen kijk op een opdracht, hoe meer medewerkers hoe meer creatieve ideeën er komen voor je nieuwe website !
Het aantal werknemers zegt niet altijd iets want een klein bedrijf kan betere prestaties verrichten dan grotere bedrijven dus staar je daar niet blind op.

Weet u van te voren al dat u niet alleen een nieuw design nodig heeft, maar het ook wilt laten bouwen? Dan bent u gebaat bij een allround webdesign bureau dat zowel het design als de ontwikkeling van de website voor zijn rekening kan nemen. Voordat u een definitieve keuze maakt voor een webdesign bureau, kunt u bij een selectie van webdesign bedrijven kijken naar de eerdere opdrachten die zij uitgevoerd hebben. Ook dient u na te denken over het aantal medewerkers dat bij het bureau werkt en de hoeveelheid ervaring die zij hebben in webdesign. Beiden kunnen sterk van invloed zijn op het resultaat.

Als er weinig mensen bij een website design bureau werken, hoeft dat niet gelijk te betekenen dat er minder ervaring is. Bedrijven met weinig medewerkers kunnen soms wel meer kennis op een bepaald gebied hebben dan bij een bedrijf met veel medewerkers.