Tips voor een mobiele werkplek

Werken doen we tegenwoordig niet meer op een vaste werkplek. Steeds gebruikelijker wordt het om te werken op zogenaamde flexplekken. Dit betekent dat er door je werkgever ruimtes worden ingericht met losse werkplekken, waar iedere werknemer plaats kan nemen. Zo heb je geen eigen kantoor meer, maar wel voldoende ruimte om te kunnen werken buiten je woning. Naast deze flexplekken bij je werkgever kun je natuurlijk ook voor een leuk koffietentje, een bibliotheek, of soortgelijke plekken kiezen om rustig aan je opdrachten te kunnen werken.

In dit artikel geven we je een aantal handige tips van hulpmiddelen die niet mogen ontbreken op een mobiele werkplek.

Tip 1: zorg voor mobiel internet

Een van de onmisbare aspecten van een mobiele werkplek is mobiel internet. Veel zaken kun je op het openbare WiFi-netwerk regelen die je op je werkplek kunt gebruiken. Er zijn echter ook zaken die je liever niet via een openbaar netwerk regelt. Denk aan bankzaken, belangrijke e-mails, het uploaden van gevoelige documenten, enzovoorts. In dit geval kun je van je mobiele telefoon een hotspot maken.

Op www.internetvergelijk.nl kun je de abonnementen van verschillende telecomproviders met elkaar vergelijken. Zo kun je voor de goedkoopste oplossing kiezen!

Tip 2: een rustige werkplek

Om je optimaal te kunnen concentreren is het fijn als je niet voortdurend afgeleid wordt door dingen die om je heen gebeuren. Zoek daarom een rustige werkplek op! In de ochtend en aan het begin van de middag kun je prima in een koffietentje werken. Rond de lunch en in de namiddag is het hier een stuk drukker, waardoor dit een minder geschikte mobiele werkplek is.

Tip 3: neem een laptopstandaard mee

Een derde tip die we je kunnen geven is het gebruik van een laptopstandaard. Zo kun je ergonomisch werken, wat rug- en nekklachten tegengaat. Er zijn verschillende webwinkels die deze laptopstandaards en verschillende andere hulpmiddelen aanbieden.

Tip 4 extra: een VPN-verbinding

Wanneer je veilig en optimaal gebruik wil maken van internet op iedere mobiele werkplek. Zou je ook kunnen kijken naar een VPN service of VPN provider die je veilig en overal te wereld kunt gebruiken. Lees ook hier welke Beste VPN provider bij jou past!

Add a Comment

Your email address will not be published.