De kracht van online vergelijken

Iedereen is er de hele dag onbewust mee bezig; online vergelijken. Eigenlijk is iedere webshop een vergelijkingswebsite. Vaak bieden de grote webshops zoals Bol.com en Zalando alleen maar producten aan van andere bedrijven. Zo zijn er in iedere markt meerdere vergelijkingswebsites te vinden en zijn deze zeer populair.

Waarom online vergelijken?

Voor de gebruiker is het handig om alle producten / diensten op een rijtje te hebben waardoor alles op één platform te zien is. Deze platforms zijn onafhankelijk en promoten het ene product ook niet meer dan de andere, waardoor het voor de gebruiker betrouwbaarder aanvoelt. Omdat het voor de gebruiker betrouwbaarder aanvoelt zal er ook veel sneller geconverteerd worden op de website. Kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl merkt dat er in de vastgoedmarkt veel vraag is naar het online vergelijken van kantoorruimtes. Zij bieden overal in Nederland kantoorruimtes aan en bezoekers kunnen deze kantoren ook allemaal met elkaar vergelijken. Zij merken ook dat in de wat kleinere steden de vraag groter wordt. Kantoorruimte in Haarlem is de laatste tijd populairder aan het worden, maar kantoren in Nijmegen zijn ook steeds gewilder.

Aanbieders

Als platform geef je aanbieders van alle groottes de kans om iets aan te bieden op jouw website. Omdat je als platform veel potentiële kopers genereert zijn aanbieders vaak zeer geïnteresseerd om hun producten bij je aan te bieden. Aanbieders trekken naar een platform is heel makkelijk als je veel bezoekers trekt naar je website, want ook voor hen betekent meer bezoekers meer geld.

Filteren

Een groot voordeel van online vergelijkingswebsites is dat je kunt filteren op basis van jouw behoeftes. Wil je bijvoorbeeld een zwart t shirt kopen dan kun je daarop filteren en je overzicht staat vol met diverse zwarte t shirts die va het platform aangeboden worden. Bij kleding kun je bijvoorbeeld ook filteren op maat en beschikbaarheid, waardoor het proces veel sneller zal lopen dan in een fysieke winkel.

Add a Comment

Your email address will not be published.