Informatie over adverteren op social media

Het gebruik van sociale media is de laatste jaren sterk toegenomen. Mede door de komst van de smartphone, die nu ook niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven. De sociale kanalen die het meest gebruikt worden zijn; Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, en YouTube. Er worden uren van de dag mee gevuld, maar kunt u hier als bedrijf van profiteren? En hoe zou dat dan in zijn werk gaan?

Interessante gegevens

De gebruikers van sociale media laten hier veel bruikbare content(data) achter, waar bedrijven van kunnen profiteren. Je kunt zien wat mensen leuk en interessant vinden. Wat hun hobby’s zijn, relaties maar ook waar ze zich juist aan ergeren. Dit is allemaal informatie die een bedrijf kan gaan gebruiken voor een marketingcampagne. Door deze content te analyseren kunnen bedrijven gerichter hun marketingstrategie inrichten op het gebruik van online advertenties op sociale media. Want niet elke advertentie is aantrekkelijk voor elke potentiële klant. Door middel van zogenoemde content analyse kan een doelgroep worden gecreëerd met verschillende overeenkomende kenmerken waar het bedrijf zich op wil richten.

Persoonlijke advertenties

De volgende stap is na het analyseren van de verschillende data die de personen uit de doelgroep achter laten op sociale media, deze toe te passen en zorgen voor specifieke advertenties voor de verschillende gecreëerde doelgroepen. Het bedrijf gaat nu inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Door juist de verschillende aspecten aan te spreken die de gekozen doelgroep interessant vindt wordt de aantrekkelijkheid van de advertentie vergroot. Hierdoor zal er sneller gekeken worden naar de advertentie met een grotere kans op conversie van de doelgroep, dus een daadwerkelijke aankoop. Het wordt dus veel makkelijker om persoonsgebonden te adverteren, wat uw bedrijf een hoop extra marketingkosten kan schelen. Deze besparing kan dan ergens anders aan kunnen worden besteed.

Hoe kunt u dit toepassen?!

Elk bedrijf moet de mogelijkheid hebben om deze tool toe te kunnen passen en daar willen de mensen van LEQUAL graag bij helpen. Voor meer informatie verwijzen ik u naar de website: https://www.lequal.nl/diensten/social-media-advertising/

Add a Comment

Your email address will not be published.