Je website in meerdere talen opzetten

Het wordt steeds normaler om je bedrijfswebsite in meerdere talen op te zetten. Veel bedrijven krijgen namelijk te maken met klanten uit verschillende landen of simpelweg voor mensen die een andere taal spreken en meer informatie over je bedrijf willen hebben. Je website beschikbaar stellen in de verschillende talen kan op een aantal manieren. Deze bespreken we hieronder.

Automatisch je website vertalen

Wil je weinig tijd en energie in het vertalen van je website steken? Dan is het gebruik van Google Translate de beste manier. Google Translate is de laatste jaren steeds beter geworden in het vertalen en ook in het begrijpen van de content, waardoor er steeds natuurlijkere zinnen uit komen. De meeste eenvoudige manier is het installeren van de plugin van Google Translate, waarmee je automatisch in een keer de content vertaalt. Hoewel Google Translate steeds beter is geworden is deze nog altijd niet foutloos en is dit in lang niet alle gevallen een geschikte optie.

De website handmatig vertalen

Wil je er zeker van zijn dat alle informatie en content kloppend is? Dan zul je zelfstandig aan de slag moeten om de informatie te vertalen. Dit is ook het geval wanneer de content voor de verschillende landen inhoudelijk van elkaar verschilt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je te maken hebt met juridische teksten. Hiervoor schakel je een juridisch vertaalbureau in, zoals Machielsen. De wet is in Nederland niet hetzelfde als in Duitsland of andere landen en je wilt natuurlijk geen inhoudelijke onjuistheden op de website hebben. Het uitzoeken van juridische of andere zaken kost je zelf al snel veel werk en tijd.

De structuur van de website inrichten

Bij het vertalen van een website komt echter meer kijken dan alleen het vertalen van de inhoud. Zo zijn er ook allerlei technische zaken die mee moeten worden genomen. Kies je ervoor om voor een ander land een domein te registreren met de extensie van dat land? Dan kan het een probleem zijn wanneer dezelfde domeinnamen met de andere extensies niet meer beschikbaar zijn. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om dezelfde domeinnaam te behouden, maar een andere map achter de website te zetten waar alle website bestanden in de andere taal in komen, zoals https://www.voorbeeldwebsite.nl/en/. Vergeet niet op alle websites een menu te maken waarmee mensen gemakkelijk een andere taal kunnen kiezen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *